NL Crit Series Rijswijk 2018

12 April 2018

Het Fixed Gear seizoen was in Groningen al een maand of twee begonnen. De eerste twee edities van fixed gear Friday hebben er voor gezorgd dat er maar liefst zeven coureurs uit Groningen bij de eerste race van de nlcritseries verschenen. Na een lange buscombi, kwamen we aan op het welbekende clubcircuit van de Spartaan. Na de welbekende bikecheck, de nodige high fives en ander sociaal gewenst gedrag, was het tijd voor de b-race. Een groot peloton stond aan de start van deze race. Martijn mocht vooraan starten en de debuterende Robert en Sjoerd begonnen achterin. Meteen na de start stond de achterdeur wagenwijd open. Veel renners zakten weg uit het peloton. Het was de zaak om goed voorin te zitten. Martijn had geen enkele moeite om voorin te blijven en leek nog wel wat over te hebben. Robert en Sjoerd werkten zich langzamerhand naar voren en trokken om de beurt ten aanval. Het peloton leek echter aan elkaar gewaagd en de heren werden continu teruggeroepen in de laatste ronde gaf Robert zijn gouden Dosnoventa de sporen, maar hij werd op 20 meter van de lijn gepakt. Al met al een Prima debuut voor Robert en Sjoerd. Martijn reed rustig voorin en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat hij terugkeert naar het A-peloton. Hij had namelijk erg veel over.

In de vrouwenrace debuteerde Elke met een knappe vijfde plek. Bij de start kwam ze makkelijk in haar pedalen en reed ze beheerst met het peloton mee. Ze leek geen enkele moeite te hebben zich aan te passen aan het rijden op een Fixed gear. In de sprint miste ze het verzet en de nodige ervaring om mee te strijden om de podiumplekken. Het schijnt dat ze met de trein terug moest.

Daarna was het tijd voor de laatste race van de dag. Rick, Peter en Pauwel gingen van start in de a-race, waar veel nationale en internationale kleppers aan de start stonden. Vanaf het begin ging het hard en moesten de rijders werken voor hun plek in het peloton. Dit lukte alle teamrijders, maar geen van hun was bij machten om in de ontsnapping van de dag te komen. Er won een Italiaan, maar dat leek niemand echt te interesseren.

Na het verplichte fietsen, was er genoeg tijd om na te genieten met de meegereisde supporters. En Hendrik dan? (Hoor ik je zeggen). Die schijnt zoveel over te hebben dat hij is geselecteerd voor de Giro.

Check ook de foto's gemaak door Winchester via deze link.

Lees meer blogs