Race verslag NL Crit series Zwanenburg

18 April 2017

Race report Zwanenburg crit

Toen ik op zaterdag de trein instapte was het wel even wennen. Op stap zonder het team. Dit team was uiteengeslagen door allerhande verplichtingen. Een moeilijke situatie aangezien ik niet kan bouwen op het strakke tijdschema bedacht door Peter. Gewapend met mijn smartphone en een rantsoen van de kiosk stap ik de intercity in. Deze intercity zou me uiteindelijk brengen tot Amersfoort waar de NS ons reizigers afzette met de boodschap dat er een seinstoring was en dat  het zelf maar moesten uitzoeken. Op dit moment nam de angst het over, zou ik het wel halen? Verschillende gedachten spookten door mijn hoofd.  Zou Olivier Leroy de NS betaald hebben om zijn naaste uitdager uit te schakelen? Hoe kom ik nu aan foto’s voor mijn Instagram profiel? Vastbesloten om professionele kiekjes te vergaren en me niet te laten afleiden door belachelijke  complottheorieën besloot ik maar naar Utrecht te fietsen. Vanaf hier liep de reis eigenlijk voorspoedig en kwam ik op tijd in Zwanenburg waar de race van de b categorie tegen het einde aanliep. De finish was interessant. Een vrouw wist namelijk de tweede plek te bemachtigen.

Toen ik me had omgekleed werd duidelijk dat ik toch niet alleen stond. Er waren namelijk een aantal vrienden overgekomen uit Groningen. Na de start duurde het even voordat ik mijn ritme vond. Er werd veelvuldig aangevallen en ook ik  deed af en toe een poging. Het feit dat deze pogingen allemaal onsuccesvol waren, was grotendeels te danken aan team WIT. Team WIT lijkt uiterst gemotiveerd om Olivier Leroy, uh ik bedoel Bram Linnartz naar de streep te brengen. Dit zorgde ervoor dat de race grotendeels hetzelfde verliep als de eerste race. De strijd om de posities was fel en iets waar ik nog weinig van begrijp. Ik probeerde nog wat op te schuiven toen er vlak voor me een incident plaats vond. Cornelius kersten en Timon de Koning waren hierdoor uitgeschakeld. Best jammer aangezien “Corno” een aardig slot in de benen heeft. In de eindsprint bleek Olivier Leroy veruit de sterkste, David van Eerd werd steady tweede en Bram Linnartz kwam tot een derde plaats.

Met een beetje meer ervaring en een paar mooie plaatjes (thanks Tom of Steven) droop ik met mijn vrienden af richting Utrecht. Het was een frustrerende race met een frustrerend einde. De benen waren dik in orde en de vijftiende plaats is dan ook een grote teleurstelling. Al met al heeft de trip naar Zwanenburg mij een aantal dingen geleerd: Olivier Leroy heeft de NS niet nodig om mij af te schudden, ik ben een angsthaas in de eindsprint en het niveau in de NL critseries gestegen. In Deventer zal ongetwijfeld weer geprobeerd worden het peloton te breken en laten we ervoor zorgen dat we dan een aantal rijders mee hebben.

 

foto credits: Steve,Where's Tom

 

Lees meer blogs