Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies

Accepteren

Rijswijk NL Crit Series Race Report by Mart Smeets

04 April 2017

Gister was de eerste Crit van de NL critseries. Geheel volgens traditie werd deze gehouden in het westen van het land. Sir-Pete x Treshombres zou voor het eerst met alle vijf zijn rijders in de A-Categorie starten. Een mooie beloning voor Peter Rugge die vorig jaar in de top 3 eindigde van het B-klassement.

Door een verkeerde boeking en het geluk aan onze zijde reisden we in een bus die zich qua luxe kon meten met een limousine van de Kardashians richting Rijswijk. De sfeer zat er goed in. Eenmaal aangekomen in Rijswijk was er weinig veranderd ten opzichte van het laatste jaar. Bram Linnartz sprak nog steeds met een gekke “G”. De Duitsers nog steeds Duits en spraken de mannen van FAST vooral héél erg veel. Dit was een geruststelling aangezien er zowel voor als achter de schermen druk gesleuteld was aan de NL crit series. Nadat de nieuwe MC a.k.a Harrie Fix de B-categorie en de vrouwen had weggeschoten was het seizoen in Nederland dan eindelijk los. Na een aantal rondes gekeken te hebben was het tijd om te kleden. Met alle vijf de rijders in het nieuwe snelpak konden we de baan op. We waren niet de enige met een nieuwe huisstijl en zo kleurde de baan in Rijswijk zich met allerhande gesoigneerde outfits en fietsen waar de gemiddelde clubrenner alleen maar van kan dromen. De race zelf was vrij tam. Teamrijder Rick Nobel en Brian Megens probeerden nog een aantal keer te ontsnappen met verschillende grote spelers, maar dit was lastig door veel te handig kopwerk van de mannen van FAST en team WIT. Een massasprint was het gevolg. Hierin was Aventon Factory rijder Olivier Leroy de snelste. Team Sir-Pete finishte met 3 renners in het peloton. Peter Rugge finishte als 17de , Rick Nobel als 13e en Pauwel Datema als 12e . Verwacht word dat Martijn die nog even weer moest wennen aan zijn vaste verzet (1e keer weer sinds zijn welbesproken crash in Milaan) en Hendrik (die zijn carrière als WTB-er even voorrang moest verlenen) snel terugkeren op hun oude niveau.

We kunnen stellen dat Rijswijk een crit was met twee gezichten. Aan de ene kant heb je de vernieuwing. Een nieuwe naam, een nieuwe mc, veel nieuwe kits en nieuwe fietsen, Peter Rugge in de A-categorie en aan de andere kant de vertrouwde sfeer, de meegereisde support, Olivier Leroy die wint en Team FAST die met de primes aan de haal gaat. Kortom de kop is eraf. We zijn weer begonnen. De komende weken zullen we ons klaarstomen voor de volgende crit in Zwanenburg.

De groeten van Mart Smeets

Lees meer blogs

Uitgelichte producten

RACEGROEP SRAM FORCE 22 HYDRAULISCH VELG 11 SPEED

Hieronder kan je een Sram Force groep samenstellen welke geschikt is voor velgremmen. Het betref...

€1020,00 Bekijk product
Phil Wood Achternaaf Track Hubs

Minimale rolweerstand en maximale duurzaamheid. 100 % Amerikaans product Specificaties; 100 % US...

€240,00 Bekijk product
Hausmarke Retro Lever Remhendel

Worden verkocht als set en voordelig. Vervaardigt uit "forged" aluminium. Specificaties; 22.2 en...

€19,00 Bekijk product
0 Items €0,00